POLITIKA PRIVATNOSTI

Politika privatnosti je sastavljena tako da bolje razjasni onima koji se bave pitanjima kako se njihove „lične informacije“ koriste na mreži. Molimo pažljivo pročitajte politiku privatnosti kako biste jasno razumeli kako sakupljamo, koristimo, štitimo, ili na neki drugi način rukujemo, Vašim ličnim podacima u skladu sa našim sajtom. Korišćenjem ovog sajta prihvatate i politiku privatnosti.

Koje lične podatke prikupljamo od ljudi koji posećuju ovaj sajt?

Ime, Email adresu, IP adresu korisnika. Ipak, sajt možete posetiti i anonimno.

Kada prikupljamo lične informacije?
Prikupljamo podatke kada se pretplatite na naš newsletter (bilten), ostavite komentar na sajtu ili posetite sajt.

Ukratko, od Vaših ličnih podataka prikupljamo:

  • prilikom ostavljanja komentara: email (uvek), ime (ako želite), IP adresa (uvek)
  • prilikom posete sajtu: IP adresu
  • prilikom prijave na bilten: ime (ako želite), email (uvek).
  • prilikom slanja email poruke preko kontakt forme: ime (uvek), email (uvek)

Detaljnije:

Komentari

Kada ostavite komentar na ovom sajtu, sakupljamo podatke prikazane u obrascu za komentare. Takođe IP adresu i User Agent Vašeg web pregledača za pomoć u otkrivanju nepoželjnih komentara.

CMS WordPress koristi Gravatar servis i prilikom ostavljanja komentara naš sajt će poslati Vaše podatke prikazane u obrascu servisu Gravatar kako bi proverio da li ga koristite. Nakon odobrenja komentara, Vaša slika profila koju ste vezali za Gravatar nalog će biti vidljiva na našem sajtu. Politiku privatnosti servisa Gravatar možete pročitati na sledećem linku – automattic.com/privacy

Poseta našem sajtu

Prilikom posete našem sajtu snima se IP adresa posetioca od strane dva servisa: Google Analytics i WordPress dodatka koji je zadružen za bezbednost sajta. Google Analytics će Vaše podatke izbrisati iz baze u roku od 58 meseci. Mi ćemo obrisati Vašu IP adresu koja je prikupljena prilikom posete sajta u roku od 7 dana. Ukoliko Vaša IP adresa bude blokirana od strane našeg sistema zaštite, to znači da ste pokušali da nanesete štetu sajtu i u tom slučaju protiv Vas može biti podneta krivična prijava.

Prijava na newsletter/bilten

Kada se prijavljujete na naš newsletter/bilten morate uneti email, a po želji i ime. Naš newsletter ima sistem duple potvrde (eng. douple opt-in) tako da morate dodatno potvrditi da želite da se prijavite na njega.

Slanje poruke preko kontakt forme

Kada nam šaljete poruku putem kontakt forme koja se nalazi na našem sajtu, čuvaju se samo podaci koje unesete u kontakt formu: ime i email adresa.

Kako koristimo Vaše lične podatke?
Možemo da koristimo informacije koje sakupljamo od Vas kada se prijavite za naš newsletter, odgovorite na istraživanje ili marketinšku komunikaciju, surfujete sajtom ili koristite određene druge funkcije sajta.

Sve informacije koje sakupljamo od Vas mogu se koristiti na jedan od sledećih načina:

  • da personalizujmo Vaše iskustvo na sajtu (informacije nam pomažu da bolje odgovorimo na individualne potrebe korisnika)
  • da poboljšamo našu web stranicu (ulažemo stalni napor da poboljšamo ponude naših web stranica na osnovu informacija i povratnih informacija koje primimo od korisnika)
  • za sprovođenje nagradnih igara, promocija, istraživanja i drugih sličnih funkcija na sajtu
  • za deljenje sa našim partnerima trećih strana tako da Vam oni mogu poslati ponude za dobra i usluge koje bi Vas mogle zanimati, uz Vašu prethodnu saglasnost
  • za zaštitu našeg sajta (Vaša IP adresa može biti blokirana ako pokušate da na bilo koji način nanesete bilo kakvu štetu našim web stranama)
  • za slanje periodičnih mejlova (adresa e-pošte koju pružate za obradu naloga može se koristiti za slanje informacija i ažuriranja koja se odnose na Vašu porudžbinu, pored primanja povremenih vesti kompanija, ažuriranja, srodnih proizvoda ili usluga kompanije, reklama itd. Email koji ste ostavili za pretplatu na newsletter, dobijanje informacija ili za učestvovanje u nagradnoj igri, može biti iskorišćena za slanje informacija i ažuriranja, relevantnog sadržaja i reklama)

Napomena: ako u bilo koje vreme želite da se odjavite od primanja budućih emailova, link za odjavu se nalazi na dnu svake email poruke.

Kako štitimo Vaše informacije?
Mi samo pružamo informacije kroz tekstove; nikada ne tražimo brojeve kreditnih kartica I koristimo redovno skeniranje od malvera.

Sve informacije, pogotovo one osetljive i lične, koje razmenjujete sa ovim sajtom štite se pomoću tehnologije Secure Socket Layer (SSL).

 

Embedovani sadržaj

Članci na ovom veb mestu mogu da sadrže embedovani sadržaj (npr. video snimke, slike, članke, itd). Embedovani sadržaj sa drugih web mesta (npr. sa YouTube-a ili Facebooka, Twittera, Instagrama…) se ponaša na potpuno isti način kao da ste posetili  to drugo web mesto I nad njim nemamo apsolutno nikakvu kontrolu.

Ta web mesta mogu da prikupe podatke o Vama, koriste kolačiće, embeduju dodatno praćenje od strane treće strane i nadgledaju Vašu interakciju sa tim embedovanim sadržajem, uključujući praćenje interakcije sa embedovanim sadržajem ukoliko imate nalog i prijavljeni ste na to web mesto.

Da li koristimo „kolačiće“ (cookies)?
Da.

Šta su kolačići (cookies)?
Kolačići su mali fajlovi koje sajt, ili njegov provajder usluga, prenose na hard disk Vašeg računara preko web pregledača (ako to dozvolite) koji omogućava sistemima, ili servis provajderima, da prepoznaju Vaš pretraživač i snimaju i zapamte određene informacije. Na primer, oni se koriste da nam pomognu da razumemo Vaša podešavanja zasnovana na prethodnoj ili trenutnoj aktivnosti na web lokaciji, što nam omogućava da Vam pružimo poboljšane usluge. Koristimo i kolačiće koji nam pomažu da sakupljamo agregatne podatke o prometu sajta i interakcijama na sajtu kako bismo u budućnosti mogli ponuditi bolje iskustva na sajtu.

Koristimo kolačiće za:

  • razumevanje i čuvanje korisničkih podešavanja za buduće posete.
  • sastavljanje agregatnih podatka o prometu sajta i interakcijama na lokaciji kako bismo u budućnosti ponudili bolje iskustvo na sajtu. Takođe možemo koristiti pouzdane usluge nezavisnih proizvođača koji prate ove informacije u naše ime.

Možete da izaberete da Vas računar upozorava svaki put kada se preuzima kolačić ili možete da odaberete da isključite sve kolačiće. To radite kroz podešavanja pretraživača. Pošto je pregledač malo drugačiji, pogledajte pomoć u pregledaču da biste saznali ispravan način za izmenu kolačića.

Neki naši partneri u oglašavanju mogu da koriste kolačiće i „web beacons“ na našem sajtu. Ovi oglasni serveri nezavisnih proizvođača ili ad mreže koriste tehnologiju za reklamu i linkove koji se pojavljuju na www. darjanbzrzopsistem.com šalju direktno u Vaš web pregledač. Oni automatski primaju Vašu IP adresu kada se to dogodi. Druge tehnologije (kao što su kolačići, JavaScript ili „web beacons“) takođe mogu da koriste oglasne mreže nezavisnih proizvođača da bi se izmerila efikasnost njihovih oglasa i / ili da se personalizuju reklamni sadržaji koje vidite.

Mi dozvoljavamo nezavisnim kompanijama da služe oglase i / ili prikupljaju određene anonimne informacije kada posetite našu veb stranicu. Ove kompanije mogu da koriste informacije koje nisu ličnog karaktera (npr. informacije o tôku posete sajta, tip pretraživača, vreme i datum, vrsta reklamnih poruka koje su kliknute ili prikazane) tokom Vaših poseta ovoj i drugim veb lokacijama kako bi se obezbedila reklama o robi i uslugama koja je većeg interesa za Vas. Ove kompanije obično koriste kolačić ili „web beacon“ treće strane za prikupljanje ovih informacija. Da biste saznali više o ovoj praksi oglašavanja, ili da biste se odjavili od ove vrste oglašavanja, možete posetiti netvorkadvertising.org.

www.darjanbzrzopsistem.com nema pristup ili kontrolu nad ovim kolačićima koje koriste oglašivači trećih strana.

Možete se konsultovati sa odgovarajućim politikama privatnosti tih oglasnih servera nezavisnih proizvođača za detaljnije informacije o njihovoj praksi, kao i za uputstva o tome kako se odjaviti od određenih servisa. Politika privatnosti www.darjanbzrzopsistem.com se ne odnosi na, a ne možemo ni kontrolisati, aktivnosti tih drugih oglašivača ili web sajtova.

Koristimo reklamne kompanije nezavisnih proizvođača kada posetite našu web lokaciju. Ove kompanije mogu koristiti agregirane informacije (ne uključujući Vaše ime, adresu, adresu e-pošte ili telefonski broj) o Vašim posetama na ovoj i drugim web lokacijama kako bi pružili oglase o dobarima i uslugama od interesa za Vas. Ukoliko želite da saznate više o ovoj praksi, i da vidite Vaše opcije o tome da se Vaše informacije ne koriste od strane ovih kompanije, posetite sledeći link: netvorkadvertising.org/managing/opt_out.asp

Ako želite da onemogućite kolačiće, to možete učiniti putem određenih opcija u web pregledaču. Detaljnije informacije o upravljanju kolačićima u određenim web pregledačima mogu se naći na odgovarajućim web lokacijama pregledača.

Ako korisnici onemoguće kolačiće u svom pregledaču:
Ako isključite kolačiće, neke funkcije koje kreiraju web stranicu možda neće funkcionisati ispravno. Neke od funkcija koje čine Vaše iskustvo na sajtu boljim možda neće funkcionisati pravilno.

Otkrivanje informacija trećim stranama
Mi ne prodajemo, ne trgujemo ili na drugi način ne šaljemo trećim stranama Vaše lične informacije, osim ako ne pružimo unapred obaveštenje korisnicima. Ovo ne uključuje partnera za web hosting i druge partnere koji pomažu u radu našeg web sajta, vođenju našeg poslovanja ili pružanju usluga našim korisnicima, sve dok se te strane slažu da ove informacije budu poverljive. Takođe možemo objaviti informacije kada je to odgovarajuće za usklađivanje sa zakonom, sprovođenje naših politika na polju ili zaštiti naših ili drugih prava, imovine ili sigurnosti.

Međutim, informacije koje nisu povezane sa ličnim identitetom mogu se pružiti trećim stranama za marketing, oglašavanje ili druge namene.

Linkovi trećih strana
Povremeno, po našem nahođenju, možemo da uključimo ili ponudimo proizvode i usluge nezavisnih proizvođača na našoj veb lokaciji. Ove treće strane imaju zasebne i nezavisne politike privatnosti. Stoga, nemamo nikakvu odgovornost niti odgovornost za sadržaj i aktivnosti ovih povezanih sajtova. Mi štitimo integritet našeg sajta.

Kako se na našoj veb stranici obrađuju signali „Ne prati“?
Mi podržavamo „Ne prati“ signale.

Da li naša stranica omogućava praćenje ponašanja treće strane?
Takođe je važno napomenuti da dozvoljavamo praćenje ponašanja trećih strana.

COPPA (Zakon o zaštiti privatnosti dece na mreži)
Kada se radi o prikupljanju ličnih podataka od dece do 13 godina starosti, Zakon o zaštiti privatnosti dece na Internetu (COPPA) stavlja roditelje u kontrolu. Federalna komisija za trgovinu, primenjuje COPPA pravilo, što govori o tome šta operateri veb lokacija i online usluga moraju učiniti kako bi zaštitili privatnost i sigurnost dece na mreži. Mi nećemo svesno sakupljati lične podatke od dece mlađe od 13 godina. Ako se ispostavi da smo prikupili lične podatke o detetu ispod 13 godina, mi ćemo izbrisati te podatke iz naših sistema.

CAN SPAM Act
CAN-SPAM Act je zakon koji postavlja pravila za komercijalnu elektronsku poštu, uspostavlja zahteve za komercijalne poruke, daje primaocima pravo da se odjave sa E-mail lista i spreče da im nove E-mail poruke budu dostavljene.
Sakupljamo Vaše adrese e-pošte kako bismo:

  • periodično slali sadržaj sa sajta u cilju promovisanja istog.
  • s vremena na vreme slali promocije
  • po potrebi slali obaveštenja

Da bismo bili u skladu sa CANSPAM-om, slažemo se sa sledećim:

  • ne koristimo lažne ili pogrešne naslove ili adrese e-pošte.
  • identifikovaćemo poruku kao reklamu na neki razumni način ako je to potrebno.
  • nadgledaćemo usluge treće strane za komercijalne emailove za usaglašavanje, ako se koristi.
  • postoji opcija za brzo odjavljivanje
  • dozvola korisnicima da se odjave koristeći link na dnu svakog email-a.

Ako u bilo koje vreme želite da se odjavite od primanja emailova, to možete učiniti na sledeći način:

  • Pratite uputstva na dnu svake e-pošte, i mi ćemo Vas odmah ukloniti iz liste za slanje emailova

Politika privatnosti onlajn

Ova onlajn politika privatnosti se odnosi samo na informacije prikupljene na našoj web stranici, a ne i na informacije koje su prikupljene van mreže (oflajn).

Politika sadržaja
Svi sadržaji na www.darjanbzrzopsistem.com su autorskog karaktera našeg tima, sem u slučaju ako je suprotno naznačeno. Svako neovlašćeno kopiranje, menjanje, distribuiranje, prisvajanje ovih sadržaja bez naše saglasnosti i dozvole je strogo zabranjeno i kažnjivo po zakonu o autorskim pravima.

Politika komentara
Strogo je zabranjeno vređanje i omalovažavanje drugih korisnika u komentarima na ovom blogu po bilo kojoj osnovi (političkoj, rasnoj, nacionalnoj…). Svi komentari koji se ne pridržavaju pravila biće obrisani bez prethodnog upozorenja.

Odricanje odgovornosti
Ne garantujemo tačnost informacija reklamnog sadržaja na našem sajtu. Odgovornost za tačnost informacija preuzima treža strana, vlasnik oglasnog materijala.

Ne garantujemo tačnost prenetih vesti. Odgovornost za tačnost ovih informacija preuzima treća strana, a linkovi će biti navedeni u sklopu samog članka.

Vaša prava na Vaše podatke
Ukoliko imate nalog na ovom web mestu, ili ste ostavili komentare, možete da zahtevate da primite datoteku sa izvezenim ličnim podacima koje držimo o Vama uključujući bilo koje podatke koje ste nam dostavili. Takođe možete da zahtevate da obrišemo bilo koje lične podatke koje držimo o Vama. To ne uključuje bilo koje podatke koje smo obavezni da držimo zbog administrativnih, pravnih ili bezbedonosnih razloga.

Kontaktirajte nas
Ako imate bilo kakvih pitanja vezanih za ovu politiku privatnosti, ili ukoliko želite da vidite i/ili uklonite informacije koje ovaj sajt ima o Vama, možete nas kontaktirati koristeći dole navedene informacije:

prevel77@gmail.com